U bent hier

Home

Technologie

De natuur en de techniek.... het best denkbare team

Rond 1985 begon STAZO marine equipment b.v. met onderzoek naar alternati even voor teakhouten dekken. Alle mogelijke opti es werden onderzocht, met inbegrip van kunststoff en zoals PVC. Het doel van ons onderzoek was een uiteindelijk product met hoge anti slip eigenschappen, eenvoudig schoon te houden, met een lange levensduur en met weinig of geen onderhoud. Eigenlijk was natuurlijke kurk onze eerste keus en de resultaten van ons onderzoek bevesti gden dat wij met kurk op de juiste weg waren.

 

Belangrijke voordelen op andere materialen en grondstoffen

Suberose Parenchyma is de Lati jnse naam voor schors van de kurkeik (Quercus Suber). Het is een uiterst homogene grondstof die vrijwel uitsluitend bestaat uit kanaalloze membraam cellen. Kurk wordt gevormd door dode cellen en iedere kurk cel bestaat uit een minimum aantal vaste stoff en en een maximum aan gasvormige materialen, atmosferische lucht met koolstofdioxide. Eén cm3  kurk bestaat uit ca. 40 miljoen cellen.

Kurk is een excellente thermische isolator en kan warmteverlies met 36% reduceren en lage temperaturen met 53%. Kurk wordt bijvoorbeeld gebruikt in hitt e beschermende schilden bij de ruimtevaart.

 
STAZO maakt gebruik van de innovatieve mogelijkheden van de natuur

Door gebruik te maken van de natuurlijke voordelen en eigenschappen van kurk, speciale machines en de ontwikkeling van een hoogwaardige, syntheti sche en hybride binder, die in de loop der jaren meerdere malen werd verbeterd en aangepast aan de laatste milieueisen. Hierdoor komt een uiterst duurzaam basis product tot stand.